28
Ned, Svi


Jedriličarski klub Trogir organizirati će kriterijsku regatu 1.6 za Optimiste u terminu 31.03.-02.04.2017. Pored JK Trogir na poziv za organizaciju ovog natjecanja prijavili su se klubovi Labud i Uljanik, a sve nakon odustajanja JK Val iz Šibenika kojem je regata bila dodijeljena.

Nakon odustajanja JK VAL Šibenik od organizacije 8. Solaris kupa (kriterijska regata klase Optimist 1.6) HITNO se objavljuje natječaj za organizaciju kriterijske regate za klasu Optimist u terminu 31.03.-02.04.2017.

Zainteresirani klubovi mogu se javiti do petka 03.03.2017. u 12.00 sati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Na inicijativu trenera u klasi Optimist održati će se sastanak klase Optimist za vrijeme kriterijske regate u Dubrovniku (07.-09.10.2016.). Točno vrijeme i mjesto sastanaka u Dubrovniku biti će objavljeno na Oglasnoj ploči u klubu.

Lucija Škopac -JK Clivo Medulin/Ližnjan, Tin Fike -JK Clivo Medulin/Ližnjan i Tea Peteh – JK Histria Umag - poredak je na pobjedničkom postolju u ukupnom poretku PH do 12 godina koje je proteklog vikenda održano u Omišu u organizaciji JK Omiš.


32 kluba i 106 mladih jedriličara i jedriličarki učestvovalo je na PH za mlađe kadete, od kojih 35 djevojčica. Uz pobjednicu Luciju Škopac i srebrenu Teu Peteh na treće mjesto na postolju za djevojčice popela se i Andrea Jurić iz JK Marine Kaštela.

Zbog vremenskih uvjeta koje su vladali na području Omiša, organizator je od predviđenih pet jedrenja, uspio dovršiti dva, pa su konačni rezultati bez odbacivanja.

Rezultati

Najmlađi uzrast jedriličara ovog vikenda ima svoje prvenstvo u Omišu u organizaciji jednog od najmlađih klubova HJS-a.

Djevojčice i dječaci u dobi do 12 godina, od petka do nedjelje, jedriti će ispred Omiša za titule prvakinje i prvaka u predviđenih pet jedrenja.

Informacije o prvenstvu i rezultate pratite na stranicama organizatora.

Facebook JK Omiš

Posljednja dva dana PH za kadete, 11 ekipa jedrilo je na ekipnom djelu natjecanja. Po prvi put od kada se ovo natjecanje održava u Hrvatskoj, u finalu su jedrile dvije ekipe iz istog kluba. Clivo iz Medulina uzeo je ekipne zlatne i srebrene medalje.


Poredak PH ekipno:

1. mjesto: Clivo Uteko: trener Dario Kliba: Roko Stipanović, Emanuel Skočibušić, Max Gjidera, Buba Pulek i Matija Kiker
2. mjesto: Clivo MINIONS: trener Dario Kliba: Lucija Škopac, Nora Šijan, Tin Fike, Edo Fike i Matej Skočibušić.
3. mjesto: VAL – Crikv: trener Robert Jurinčić, Nika Manestar, Ursula Balasz, Lara Manestar, Carla De Carina i Luka Gregović

Čestitke organizatoru, svima koji su sudjelovali te pobjednicima na ostvarenim rezultatima!

Ukupni rezultati.