Šime Fantela i Tonči Stipanović jedriti će na završnici Lige jedriličara klase Zvijezda koje se održava na Bahamima od 29. studenog do 4. prosinca. U posadi sa Šimom i Tonćem su Antonio Arapović i Ante Šitić, između 25 posada i 50 ponajboljih jedriličara iz 17 zemalja.
Star Sailor liga pokrenuta je nakon što je klasa Zvijezda prestala biti olimpijska klasa 2013. godine i ocjenjena je kao jedan od najboljih jedriličarskih projekata. Na ovim regatama učestvuju redom svjetski i olimpijski pobjednici u nizu olimpijskih klasa.

Službene stranice SSL Finals

Od nedjelje 22.10 do četvrtka 27.10. ispred Hvara 186 jedriličara u klasama Laser i Laser Radial jedriti će za titulu veteranskog prvaka/inju Europe. Nagrade se dijele u nekoliko starosnih kategorija, a više o natjecanju na službenim stranicama prvenstva.

EURILCA

JK ZVIR HVAR

Odličnim ulascima u zadnja dva jedrenja Tonči Stipanović i Ante Kujundžić uzeli su drugo mjesto na STAR EHC 2016 u organizaciji splitskog Mornara.

Pobjednik regate je svjetski prvak za ovu godinu Augie Diaz u posadi sa Henry Boeningom. Treći su prošlogodišnji pobjednik EH prvenstva Hubert Merkelbach i Lamberteng. U prvih deset plasirali su se i posade: 4.  Mate Arapov / Ante Šitić, 5. Marin i Dan Lovrović, 9. Marin Mišura / Tonko Barač i 10. Filip Jurišić / Josip Olujić.

Organizator je odradio planiranih  7 jedrenja.

Rezultati

Jedriličarski klub Mornar organizator je Prvenstva istočne polutke klase Zvijezda za 2016. godinu. Organizacija klase Zvijezda grana se na polutke, distrikte i flote, što je sasvim različito od uobičajenih podjela i grananja na države i kontinentalna prvenstva.

Klasa je ponovo povjerila Hrvatskoj - članici iz 17. distrikta organizaciju EHC. JK Labud organizirao je ovo prvenstvo 2008. godine. Pobjednici Scheidt/Prada, 4. Lovorović/Mikuličić i 9. Arapov/Uljević.

Danas ispred Splita 36 posada očekuje start regate predviđen u 12.00 sati. Planira se jedriti 7 regata do nedjelje kada je i dodjela nagrada. Od ukupno 8 hrvatskih posada na startnoj listi je srebreni olimpijac Tonči Stipanović u posadi sa Antom Kujundžićem, kao i njegovi kolege olimpijci Minski Fabris, Marin i Dan Lovrović te Mate Arapov. U Splitu je i svjetski prvak 2016. godine Augie Diaz kao i prošlogodišnji pobjednik EHC Hubert Merkelbach.

Kompletan popis posada i dnevne rezultate pratite na službenim stranicama prvenstva:
starehc2016.com

Od ponedjeljka 29. kolovoza do petka 2. rujna ispred Biograda, 70 posada u katamaranima Topcat jedriti će za titulu svjetskog prvaka. Jedriličarski klub Biograd domaćin je ovog atraktivnog natjecanja u dvotrupcima.
Opširnije...