28
Ned, Svi


Nakon 24 jedrenja na IOM Svjetskom prvenstvu, koje se održalo u Pierrelatteu u Francuskoj, naš brodomodelar Zvonko Jelačić osvojio je zlatnu medalju ispred Španjolca Guillermo Beltria i Britanca Robert Walsha.

Zvonko Jelačić dominirao je od prvog starta i zadržao vodstvo do samog kraja u konkurenciji od 76 brodomodelara iz 23 zemlje. Zvonku je ovo drugi naslov svjetskog prvaka. Prvi je osvojio 2009. godine na Barbadaosu. Čestitamo Zvonku Jelačiću, jednom od najboljih svjetskih brodomodelara, na zasluženoj tituli svjetskog prvaka u 2017 godini.

Rezultati.

Pierrelatte u Francuskoj domaćin je ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za klasu IOM. Na startnoj listi je 73 modelara iz 23 zemlje.  Naši predstavnici su Zvonko Jelačić i Vedran Vesanović.  Jedri se svaki dan od 9.30 do 18.30. do subote. Stranice SP IOM 2017.

Proteklog vikenda održano je IOM PH u Rogoznici. Nakon šest kvalifikacijskih i pet finalnih jedrenja u konkurenciji 38 modelara iz 7 država pobjedu je odnio Robert Matulja. Drugi je Mario Škrlj i treći Ante Kovačević.
Opširnije na stranicama prvenstva.

U organizaciji JK Val – Šibenik, od 20. do 22. siječnja u Rogoznici, održati će se Državno prvenstvo za RU jedrilice u klasi International One Metre – IOM. Regata je i međunarodnog karaktera. U open konkurenciji nastupaju jedriličari iz 7 zemalja.
Opširnije...

Šime Fantela i Tonči Stipanović jedriti će na završnici Lige jedriličara klase Zvijezda koje se održava na Bahamima od 29. studenog do 4. prosinca. U posadi sa Šimom i Tonćem su Antonio Arapović i Ante Šitić, između 25 posada i 50 ponajboljih jedriličara iz 17 zemalja.
Star Sailor liga pokrenuta je nakon što je klasa Zvijezda prestala biti olimpijska klasa 2013. godine i ocjenjena je kao jedan od najboljih jedriličarskih projekata. Na ovim regatama učestvuju redom svjetski i olimpijski pobjednici u nizu olimpijskih klasa.

Službene stranice SSL Finals