U organizaciji JK Marina Kaštela u Kaštel Gomilici protekloga vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske po ORCi.


U grupi A pobjednik je kormilar Mate Arapov, jedrilica NUBE – JK Mornar, drugi Tonko Rameša i Angelina Tours – YC Biograd i treći Robert Sandalić, Gringo – JK Uskok. U grupi A jedrilo je 7 jedrilica.

U grupi B pobjednik je Karlo Kuret, jedrilica One – JK Labud, drugi je Marko Marinović, Ramona – JK Mursa i treći Neven Gašpić, Green Pepper – JK Split. U grupi B natjecalo se 8 posada.

CRO ORC udruga

Posade Mate Arapova i Karla Kureta novi su ORC prvaci Hrvatske. ORC Prvenstvo Hrvatske održano je od petka do danas u Vodicama, nastupilo je 19 posada s oko 140 jedriličara i jedriličarki iz Hrvatske i Slovačke. Održano je svih sedam planiranih jedrenja.
Opširnije...

Prvog dana ORC Prvenstva Hrvatske u Vodicama održana su tri plova, iako prognoza uopće nije bila obečavajuća. Jedrilo se u odličnim uvjetima za početak studenog - sunčano vrijeme, temperatura zraka oko 20 stupnjeva, vjetar oko deset čvorova snage.
Opširnije...

Vodice i Jedriličarski klub Tijat domaćini su od sutra (petak 6. studenog) do nedjelje 8. studenog Otvorenog ORC Prvenstva Hrvatske. Najbolje hrvatske posade na krstašima već su počele stizati u Vodice, a cijela flota okupit će se tijekom dana. Očekuje se oko 20 krstaša s oko 140 jedriličara i jedriličarki. 
Opširnije...


Skoro 300 jedriličara u 30 posada nastupilo je od četvrtka do subote na Uskršnjoj regati na Hvaru prvom natjecanju ovogodišnjeg ORC Kupa Hrvatske. Jako jugo zaustavilo je u srijedu dio posada u dolasku na Hvaru no 30 odvažnih posada nije se dalo smesti. Sva tri dana bilo je lijepog vjetra uglavnom od 15 do 20 čvorova snage. Održana su četiri plova u četvrtak jedan u petak dva u subotu jedan. Pobjednik regate po drugi put je posada Maresua s Krešimirom Аakulovićem za kormilom odluka o pobjedniku pala je u zadnjem plovu. Među openašima pobjede su uzeli Dubrovnik s Denisom Vukasom i Najana Bojana Gerića. Slijedeća regata ORC Kupa Hrvatske je u Zlarinu krajem travnja.