RU klasa

Proteklog vikenda održano je IOM PH u Rogoznici. Nakon šest kvalifikacijskih i pet finalnih jedrenja u konkurenciji 38 modelara iz 7 država pobjedu je odnio Robert Matulja. Drugi je Mario Škrlj i treći Ante Kovačević.
Opširnije na stranicama prvenstva.

U organizaciji JK Val – Šibenik, od 20. do 22. siječnja u Rogoznici, održati će se Državno prvenstvo za RU jedrilice u klasi International One Metre – IOM. Regata je i međunarodnog karaktera. U open konkurenciji nastupaju jedriličari iz 7 zemalja.
Opširnije...

Nakon 17 jedrenja u pet dana natjecanja, u konkurenciji 76 natjecatelja iz 15 zemalja, naši modelari zauzeli su slijedeće pozicije:

6. Zvonko Jelačić 
7. Mirko Ukas 
17. Ante Kovačević 
29. Boris Bakotić 
55. Vedran Vesanović

Stranice organizatora.

Zvonko Jelačić osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu klase IOM održanom u Foster Cityu od 08. do 16. svibnja 2015.
Plasman  ostalih  članova  reprezentacije: Mario Škrlj 6. mj. i Marko Matić 8. mj. (oba JK TROGIR), Robert Matulja 10. mj. (JK Opatija), Mirko Ukas 17. mj. (JK Zenta), Vedran Vesanović 29. mj. (JK Trogir), Boris Bakotić 33. mj. (JK Zenta) i Robert Grubiša 50. mj. (MK Rijeka) od ukupno 76 takmičara iz 21 zemlje.
www.usaiomworlds.com