Razne vijesti

21.12.2021. Zagreb - Tonči Stipanović je prema izboru Hrvatskog olimpijskog odbora po drugi put zaredom proglašen najboljim sportašem Hrvatske u protekloj godini. Tonči Stipanović nagradu je zaslužio srebrenom medaljom na OI Tokio i brončanom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Barceloni. HOO.

Kup Hrvatske za klasu neolimpijske daske - Predmetne izmjene i dopune Sustava se odnose na reguliranje nastupanja natjecatelja i s foil opremom u disciplini slalom (omogućavanja slobodnog izbora), a u skladu s trendom u svijetu („foilarizacija“ jedrenja) i daljnjom popularizacijom klase. Pogotovo je vidljivo kod mlađih natjecatelja da bitno naginju foilu što je nužno uvažiti. Kako je vidljivo iz predmetnih izmjena i dopuna odabrani pristup je bio osigurati određeno prijelazno razdoblje na način da se recimo ne mijenja postojeća donja granica vjetra kako bi i natjecatelji koji nastupaju s klasičnom „perajom“ zadržali određenu konkurentnost s foil-om te da se time osigura čim veća masovnost na natjecanjima – zadržavanje postojećih natjecatelja i inkluzija nove „foil“ generacije. U protivnom, kod isključivih rješenja bi neminovno došlo do rasapa natjecatelja što je svakako krajnje neželjeno. U tom smislu, ovisno o dinamici daljnjeg razvoja takve scene u disciplini slalom za očekivati je za koju godinu opet daljnje promjene Sustava u ovom dijelu.

Istovremeno, separatna disciplina foil ostaje i dalje kao takva nepromijenjena, a s obzirom na verzije štapnog polja koja se jedre gdje klasična slalom oprema nema što tražiti.

Dakle ubuduće će organizatori regata raspisivati regate:
1) u disciplini slalom gdje će natjecatelji moći nastupati sa klasičnom slalom opremom ili foil opremom prema vlastitom odabiru natjecatelja ovisno o uvjetima na moru i opremom kojom raspolažu. Takve regate će se jedriti isključivo na „downwind“ ili „8“ regatnim poljima; i/ili
2) u disciplini foil gdje će natjecatelji nastupati sa foil opremom i gdje će se jedriti i verzije štapnih polja, dakle onih s izrazitim kursevima u vjetar i duboke krme.

Navedene izmjene i dopune su usvojene jednoglasno kao stvar prepoznate potrebe neminovnog razvoja klase u skladu s globalnim razvojem i postojećim trendovima.

Zapisnik Volosko   Sustav natjecanja - izmjene    Sustav natjecanja - čistopis 

Objavljujemo radnu verziju Kalendara za 2022. godinu, temeljem vaših upisa. Molimo izvršite pregled i dajte primjedbe na Kalendar do 15.12.2021. Kalendar 2022.

Odgođena iz zdravstvenih razloga - Predsjednik Zlatko Taritaš sazvao je 3. sjednicu Izvršnog odbora koja će se održati u Zagrebu 25.10.2021. Na Dnevnom redu su potvrde odluka između dviju sjednica, prijedlozi VZN-a, pregled privremenog Financijskog plana za 2021, godinu i projekcija troškova do kraja godine, imenovanje članova stručnih tijela, pregled Kalendara regata, primanje u članstvo JK Zlarin i JK Hidro Dubrovnik, te priprema za predstojeću Redovnu sjednicu Skupštine koja se planira održati 11.12.2021. u domaćinstvu JK Bura Makarska.