Razne vijesti

World Sailing je objavio Pravila jedriličarskih natjecanja za period 2021.-2024. godine - Racing Rules of Sailing. Pravila možete predignuti ovdje. U pripremi je izdanje HJS-a na izvornom engleskom i hrvatskim prijevodom.

Zlatko Mateša, kandidat podržan od HJS-a, ponovno je izabran za predsjednika HOO-a u novom četverogodišnjem mandatu. U Vijeće HOO, u drugom mandatu, izabran je i predsjednik HJS-a Zlatko Taritaš.
Kroz rujan održano je online glasanje za članove Vijeća World Sailinga. Iz grupe B u kojoj je Hrvatska zajedno sa 9 država, u Vijeće WS izabran je naš predstavnik Edo Fantela i Wolfgang Mayrhofer iz Austrije. Od 9. do 16. listopada održati će se online izbori za izbor novog predsjednika, dopredsjednika i druga tijela WS. 

Predsjednik Zlatko Taritaš sazvao je 31. sjednicu Izvršnog odbora, koja će se održati u JK Mornar dana 15. srpnja 2020. Na dnevnom redu je financijski rebalans sa posljednje Skupštine HOO-a, osnivanje Pododbora za zdravstvo HJS-a, priprema za Redovnu Izbornu Skupštinu u Zadru, izmjena Pravilnika VZS-a temeljem prijedloga VZS-a, zahtjevi članstva i razno.