Razne vijesti

Split – 8. travnja, 2024. godine napustio nas je strastveni jedriličar, zaljubljenik u more i nekadašnji dužnosnik Hrvatskog jedriličarskog saveza Zlatan Filip Zorićić. Zlatan Filip Zoričić jedri od 50-tih godina prošlog stoljeća kao član Jedriličarskog kluba Labud, dok je jedno vrijeme jedrio i u Jedriličarskom klubu Mornar. Niz je klasa, od omladinskih preko olimpijskih do krstaša, u kojima je ostvario zapažene rezultate. Kao dužnosnik HJS-a bio je član stručnih tijela Vijeća za natjecanje i Vijeća zbora sudaca te izbornik 90-tih godina prošlog stoljeća. JK Labud

Zadar – Međunarodna klasa 49er prati postignuća Šime i Mihovila Fantele, hrvatske  olimpijske posade, na pripremama za predstojeće Olimpijske igre Pariz 2024. Stranice klase.

Limassol / EUROSAF - na godišnjem sastanku razmjene sudaca proteklog vikenda raspravljalo se o razmjeni sudaca na 121 europskoj regati i ukupno 220 sudačkih mjesta iz 24 nacionalna saveza. Naši suci dobili su 13 mjesta iz razmjene, a od naših ponuđenih 30 mjesta, prihvaćeno je 15. Sastanku je nazočio predsjednik Vijeća zbora sudaca Miroslav Bjelajac. Opširnije.

Zagreb 4. listopada – Predsjednik Republike Hrvatske Zoran MIlanović uručio je odlikovanja za zasluge u sportu. Za izniman sportski uspjeh i osvojenu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., Povelju Republike Hrvatske primio je jedriličar Tonči Stipanović. Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman doprinos sportskim uspjesima na Olimpijskim igrama odlikovan je trener Jozo Jakelić. Opširnije na stranicama Predsjednika RH.

Zagreb - Proteklog vikenda 03.06.2023. održana je izborna Skupština HZTK. Za predsjednika je izabran Damir Tomić, a dopredsjednik je Ivan Jurić. Voditelj klase DF65 Josip Marasović nagrađen je za promicanje i unapređenje tehničke kulture i jedriličarskog modelarstva u udrugama tehničke kulture te ostvarene zapažene rezultate u radu s djecom i mladima, a JK ZENTA za dugogodišnji doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i stručnog rada u udrugama tehničke kulture, posebice unapređivanju jedriličarskog modelarstva. Odluka o dodjeli Nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2022. godinu.