Održana je u Šibeniku, 14. rujna 2019. godine. Sjednica je održana uz prisustvo Zlatka Taritaša predsjednika, Zorana Popovića dopredsjednika, člana Roberta Sandalića i uz telefonske konzultacije dostupnih članova Izvršnog odbora Petra Kopanice i Ivice Dolenca koji su telefonski glasali za svaku odluku. Opravdano odsutna: Gea Damjanović dopredsjednica Prisutni: Vilim Nakrst predsjednik Skupštine, Edo Fantela predsjednik Vijeća za natjecanje, Mislav Olujić član Pododbora za javnu nabavu i preuređenje prostorija HJS-a, Jasminka Reić Financijska tajnica. Nakon definiranja načina rada, glasovanja prisutnih i ostalih telefonom na sjednici, utvrđuje se potreban kvorum i dnevni red. Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik.

Preuređenje prostorija
Radi obrazloženja donošenja potrebnih odluka na predstojećoj sjednici Skupštine, Izvršni odbor je definirao okvire djelovanja kod pregovora sa Gradom Splitom. Nakon uvida u okvirni troškovnik – 1. varijanta preuređenja prostorija HJS-a 730.000,00 kn - generalni je zaključak da se mora smanjiti ukupan iznos troškova, s naglaskom troškova fasade (izo stakla) elektroinstalacije i rasvjete. Nakon racionaliziranja svih troškova bitno je postići da mjesečna rata kredita i trošak najma prema gradu Splitu u zbroju bude manji nego sadašnji trošak najma u postojećem prostoru te time postigne isplativost najma na rok od deset godina.
Vezano na prijedlog Ugovora od Grada Splita – Javne ustanove sportski objekti, pored tipskog ugovora sa Gradom Splitom potrebno je dodatno potpisati sporazum o ulaganju u prostor, te definirati najmanje deset godina korištenja prostora čime bi se postigla isplativost. U slučaju kraćeg korištenja Grad Split treba obeštetiti ili vratiti komplet ulaganje. Izvršni odbor daje ovlasti Mislavu Olujiću za pregovore sa Gradom Splitom oko ovih pitanja.

Sportska problematika – odluke i prijedlozi VZN-a

LASER RADIAL Usvaja se prijedlog VZN-a da se Elena Vorobeva prijavi HOO-u kao Evidentni olimpijski kandidat ove godine radi ostvarenja prava iz Olimpijskog programa za 2019 godinu jer kvalifikacije nisu završene. Odobravaju se dodatna financijska sredstva za Elenu Vorobevu i Sandru Lulić u iznosu 30.000.00 za svaku jedriličarku iz rezervnih sredstava.
- kvalifikacijska regata za klasu Laser Radial je SP u Melbournu od 21.2. do 28.2.2020. Ako Elena Vorobeva na SP u Melbournu bude najbolje plasirana jedriličarka u klasi Laser Radial biti će proglašena MOK. U slučaju da na SP u Melbournu bilo koja Hrvatska jedriličarka bude bolje plasirana od Elene Vorobeve, sljedeća kvalifikacijska regata je 51. Trofeo princesa Sofia od 27.3. do 4.4.2020.

FINN Dopis JK Split - namjera Marina Mišure o nastavku karijere i mogućnosti ostvarenja norme u klasi Finn.
Nakon analize VZN-a o dosadašnjim nastupima jedriličara koji u kontinuitetu jedre cijeli olimpijski ciklus Josipa Olujića, Milana Vujasinovića i Nenada Bugarina i uvidom u Pravilnik o kriterijima za odabir jedriličara/posada koje će Hrvatski jedriličarski savez predložiti Hrvatskom olimpijskom odboru za nastup na OI Tokio 2020, usvajaju se tumačenja predsjednika VZN-a, kao odgovor na upit JK Split:
A) U skladu sa Pravilnikom – Marin Mišura i svi ostali jedriličari sudjelovanjem na SP 2019. stječu pravu uključivanja u kvalifikacijski sustav.
B) U slučaju da iz nekog razloga World Sailing ograniči broj predstavnika Hrvatske na kvalifikacijskoj regati u Genovi, tada prioritetna mjesta imaju dosadašnji sudionici kvalifikacijskog ciklusa: Josip Olujić, Nenad Bugarin i Milan Vujasinović. Za ostale jedriličare kriterij je postignut rezultat na SP 2019.
C) U slučaju ispunjenja olimpijske norme u Genovi proglasiti će se MOK-om
- jedriličar koji je jedini ispunio normu
- u slučaju da je jedan ili više jedriličara jedrilo unutar norme tada će se MOK-om proglasiti jedriličar sa rezultatom unutar norme, sa najboljim plasmanom sa SP 2019.
Napomena: DOK – definitivni olimpijski kandidat biti će proglašen u skladu sa Pravilnikom

OPTIMIST Primaju se na znanje odluke VZN-a:
Otvoren je natječaj za kvalifikacijske regate za regiju sjever i jug:
14.2.-15.3.2020. proljeće 2020. (sezona 2019/20)
18.9.-31.12.2020. jesen 2020. (sezona 2020/21)
Molimo zainteresirane klubove da se jave za organizaciju kvalifikacijskih regata do 1.11.2019.

Otvoren je natječaj za izborne regate po terminima:
27.3.-29.3.2020. jug
3.4.-5.4.2020. jug
1.5.-3.5.2020. sjever
8.5.-10.5.2020. sjever
Molimo zainteresirane klubove da se jave za organizaciju kvalifikacijskih regata do 1.11.2019.

Razno
Odobrava se Edi Fanteli da idući vikend prisustvuje sastanku WS B Grupe u Frankfurtu po pozivu njemačkog predstavnika.