21. sjednica Izvršnog odbora HJS-a održana je u Zadru, 23. studenog 2018. godine. Nakon utvrđivanja kvoruma i dnevnog reda sjednicu je vodio predsjednik Zlatko Taritaš. Prije potvrde Zapisnika donosimo najvažnije informacije sa sjednice. Prisutni iz IO HJS-a: Zlatko Taritaš predsjednik i članovi Petar Kopanica, Robert Sandalić i Ivica Dolenc Opravdano odsutni: Zoran Popović dopredsjednik, Gea Barbić dopredsjednica i član Marko Matić. Prisutni: Ivo Jaić tajnik, Edo Fantela Predsjednik Vijeća za natjecanje, Vilim Nakrst predsjednik Skupštine

Vijeće za natjecanje - Izvještaj o radu u 2018. godini (na potvrdu IO i na znanje Skupštini) Usvaja se izvještaj i uvrštava u Materijale Skupštine.

Očitovanje o ostavci člana VZN-a Damira Nakrsta i prijedlog novog člana: Usvaja se ostavka Damira Nakrsta. Prema prijedlogu predsjednika VZN- imenuje se novi član VZN-a - Teo Piasevoli.

Potvrđuje se imenovanje Josipa Golema za tajnika klase Optimist.

Realizacija neutrošenih sredstava u Redovnom programu
Potvrđuje se odluka sa 17. sjednice od 15. lipnja. Izvršiti će se refundacija sredstava za troškove avio karata jedriličara na WS YOUTH u ukupnom iznosu od 91.731,00 kn.
Usvaja se prijedlog predsjednika VZN-a i raspoređuje se neutrošenih 120.000,00 kn iz Redovnog programa za 2018. godinu kako slijedi:
50.000,00 kn – JK Uskok – posada 49er FX Ninečević/Demicheli Vitturi
40.000,00 kn – JK Labud – jedriličari Finn Olujić, Bugarin
20.000,00 kn – JK Split – jedriličar Finn – Vujasinović
10.000,00 kn – JK Labud – jedriličarka RS:X Palma Čargo

Materijali Redovne Skupštine HJS-a
Financijski plan 2018 – izvještaj do 15.11.2018 – izvještaj za Skupštinu. Usvaja se privremeni Financijski izvještaj 2018. za Skupštinu kako je predložen. Pozivaju se svi klubovi kojima su odobrena sredstva za organizaciju regata da pod hitno pošalju obračune u ured HJS-a.
Financijski plan 2019 – usvajanje plana za Skupštinu. Usvaja se Financijski plan 2019. u ukupnom iznosu od 6.989.000,00 kn
Priprema za sjednicu Skupštine HJS-a
Sa domaćinom Skupštine dogovoren je prijevoz autobusom, a HJS će pokriti troškove trajektnih karata za sudionike Skupštine.

Prijedlog novčane nagrade za 2018. godinu – prijedlog za Skupštinu
Uvrštava se prijedlog novčane nagrade za osvajače medalja sa SP 2018 u iznosu od po 15.000,00 kn za Martin Dolenc, Šime Fantela, Mihovil Fantela i Enrico Marotti. Izvršni odbor donosi odluku kojom se do daljnjeg osvajači medalja na SP predlažu za novčanu nagradu na Skupštini HJS-a. O visini iznosa nagrade donijeti će se odluka za svaku godinu.

Nabava odjeće za reprezentativce – ponuda RIP CURL. Prihvaća se povoljna ponuda RIP CURL (bijela majica sa crvenim rukavom) po ponudi.

Izvještaj sa World Sailing konferencije - Sarasota 2018
Glavna točka rasprave kroz sedam dana konferencije bila je promjena klasa, odnosno izmjena odluke sa World Sailing polugodišnjeg sastanka u svibnju 2018. Obzirom na odluke vodstva World Sailinga koji je zastupao izmjenu klasa i koji je pridobio premoćnu većinu u Councilu i na Godišnjoj Skupštini ova odluka je provedena. Grupa B kojoj pripada Hrvatska i njen zastupnik George Wossala nije podržala promjenu prema dogovoru u grupi.

Prijedlog trenera u Program angažiranja trenera HOO-a
HJS će u prosincu predložiti slijedeći popis trenera za angažman u program 2019. godine: treneri jedriličara sa ostvarenom olimpijskom normom Edo Fantela i Jozo Jakelić nastavljaju sa programom. Trener najuspješnijeg jedriličara u klasi Finn u 2018. godini biti će u programu do kvalifikacijske regate za OI Tokio – svibanj 2019. Nakon regate IO će preispitati odluku i po potrebi donijeti novu odluku.

Udruženje klase jedrenja na dasci - neolimpijska daska. Prima se na znanje zapisnik sa Skupštine klase i dokument Sustav natjecanja. Vijeće za natjecanje dati će mišljenje na predmetni dokument.

Zaprimljen je dopis roditelja jedriličara Tristana Tola u vezi nastupa na EP i dodjele medalja na PH za jedriličare koji nemaju hrvatsko državljanstvo. Nakon konzultacija Izvršni odbor će odgovoriti.