Prema neslužbenim rezultatima Josip Olujić ostao bi na korak do plova za odličja, na 11. je mjestu u Finnu, a time bi i Hrvatska ostala u prvom pokušaju u ovoj disciplini bez norme za Tokio 2020, no valja pričekati ishod čak devet prosvjeda. Tonči Stipanović u Laseru je zasad 15., unutar norme, sutra laseraši jedre deseti plov.

Kakav dan pun prevrata i vijesti koje nam mahom nisu drage. Treći dan zaredom startalo se s odgodama zbog bonace, ovoga puta suci su barem flotu poštedjeli plutanja, tako da se isplovilo tek oko 15 sati kad se pojavio vjetar. Kraj dana obilježilo je nevrijeme s vjetrom na udare čak 35 čvorova!

Finn je oko 19 sati zaključio svoj drugi plov dana, deseti ukupno, koji je odlučio o deset najboljih koji će sutra jedriti plov za odličja. Ili se barem tako činilo. Čak devet prosvjeda uloženo je za taj deseti plov zbog neregularnih uvjeta. Prije prosvjeda Josip Olujić je na 11. mjestu, dakle na korak do plova za odličja, a među deset najboljih je točno osam nacija, koliko će ih i na ovom prvenstvu steći pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Čekamo hoće li prosvjedi promijeniti rezultate na vrhu. Prema rezultatima prije prosvjeda Nenad Bugarin je 17. ( u zadnjem plovu bio je odličan drugi), Milan Vujasinović 19. Prvi je Šveđanin Max Salminen.

Nakon devet jedrenja za Laser Tonči Stipanović je 15. Laseraši su danas tako imali jedan plov, u kojem je Tonči bio 20. Hrvatski kormilar je unutar norme za Tokio, vjerujemo da će i ostati, deseto mjesto i plasman u plov za odličja mu nisu nedostižni, međutim nisu ni blizu bodovno. Laser će sutra pokušati odjedriti taj deseti plov. Filip Jurišić napredovao je na 33. mjesto, 148. je Alec Cvinar. Vodi Cipranin Pavlos Kontides. U ženskom Laser Radialu nakon devet jedrenja 79. je Anđela de Micheli Vitturi, 90. Karla Šavar, 91. Sandra Lulić.

Muški 49er nije danas ništa odjedrio, iako su isplovili, podsjećamo Šime i Mihovil Fantela su 11. nakon šest jedrenja. Ženski 49er jedrio je prvi dana, po vjetru koji se još formirao, tri plova je zlatna skupina odradila, Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi nakon devet jedrenja pale su na 25. mjesto. Ova klasa ima još tri plova prije plova za odličja.

Daskaši su imali dan odmora, neolimpijski Formula kite je odjedrio jedan, Martin Dolenc i dalje drži jako dobro 15. mjesto.

Kakva šuma vijesti! Čekamo ishod prosvjeda.